Se den originale opskrift her: http://politiken.dk/mad/opskrifter/ECE1513823/chicken-curry/
Ingredienser
4 personer
5 hele nelliker
2 laurbærblade
15-20 sorte peberkorn
2-3 hele kardemomme
3 spsk. neutral olie
3 mellemstore finthakkede rødløg
1 stor spsk. hakket hvidløg 1 stor spsk. hakket frisk ingefær 2-3 grønne chili (eller efter smag)
1 dåse flåede tomater
1/2 spsk. stødt kanel
1/2 spsk. chilipulver
2 tsk. stødt koriander
2 tsk. stødt spidskommen
1/2 spsk. gurkemeje
1 tsk. garam masala
800 g kyllingefilet
4-5 dl vand
Salt
Evt. rørsukker
Frisk koriander
Sådan gør du
Nelliker, laurbærblade, peberkorn og kardemomme sauteres i olien i et lille minuts tid i en pande med høj kant.
Tilsæt de hakkede løg, og lad dem stege med, til de falder sammen.
Tilsæt hakket hvidløg, ingefær og finthakket grøn chili.
Mængden af chili kan justeres, hvis man gerne vil have en stærkere karry. Lad det hele stege roligt under omrøring, til løgene begynder at få lidt farve.
Tilsæt de flåede, hakkede tomater, og lad blandingen koge roligt, til al væden er forsvundet, og olien begynder at udskille sig.
Kom indholdet af panden i en blender, og blend massen til en jævn pasta.
Kom pastaen tilbage i panden og tilsæt kanel, chilipulver, stødt koriander, stødt spidskommen, gurkemeje og garam masala.
Lad det hele stege igennem i nogle minutter.
Tilsæt lidt vand, så pastaen bliver lidt mere flydende, og kom så kyllingen skåret i mundrette stykker i panden.
Vend rundt på det hele, til kyllingestykkerne får lidt overflade, og tilsæt så vand, til sovsen har den rette konsistens.
Smag til med salt og eventuelt en smule rørsukker. Læg låg på panden, og lad kyllingen simre, til den er mør.
Drys med hakket frisk koriander, og server med ris og roti.